Inred spelrummet

Fler och fler ungdomar, barn men även vuxna har idag renodlade spelrum där man endast utövar sin hobby inom dator- och tv-spel. Även om detta kanske är ett rum som hamnar lite i skymundan på grund av att det inte är ett socialt rum där många personer umgås, är det ändå viktigt att göra det fint och inspirerande.

Även om det idag blir mer och mer vanligt att spela på Storspelare app så är det en god idé att ha just ett spelrum för att separera fritid och annan tid, eftersom datorn är placerad i detta rum. Detta är även en stor anledning till varför man ska tänka till lite extra när man inreder ett så kallat spelrum.

Färger och mönster

Eftersom du som spelare komme rikta ditt fokus mot en skärm, kan det kännas skönt om inte väggar och övrig yta är täckt av mönster och färger som verkar stressande. Att välja mjuka lugna färger ger en god inverkan på humöret och tröttar inte ut hjärnan på samma sätt som en hysterisk tapet gör. Lugna nyanser av vitt och beige ger en fin harmoni till ett rum som kanske inte kommer ha så mycket belysning i sig vilket gör att rummet i sig känns ljust, lugnt och behagligt.

Material och känsla

Att satsa på textilier i detta rum anser vi vara av stor vikt, exemplevis kan tunga gardiner både verka som såväl ljus- som ljuddämpande men även ge rummet en mjukhet som kan behövas då det är mycket elektronik i ett spelrum. En mjuk stor matta med matchande kuddar och filtar utplacerade lite varstans ger även det en värme som alla rum är i behov av. Känslan i rummet ska vara mysig och trevlig med värme för att spelaren ska känna sig så bekväm som möjligt.

Även om ovan detaljer är viktiga finns det en annan detalj som kan räknas in i känslan av en njutningsfull miljö. Nämligen att ha fräsch luft, så spelrummet behöver vädras ofta då det lätt blir instängt och varmt på platser där det används datorer. Att sedan placera ut blommor och ljus blir verkligen pricken över iet när det gäller att skapa en mysig, inspirerande spelmiljö för ditt barn eller för dig själv. Oavsett vad är spelrummet ett rum som inte ska glömmas bort utan snarare kanske lägga lite mer energi på än övriga rum som oftast tas om hand om på ett mycket bättre sätt.