Inred med bäddtextilier

Vårt sovrum är en plats för rekreation, eftertanke och vila. Detta är viktigt att spegla i hur rummet ser ut samt färg- och textilval. Att använda sig av ljusa nyanser på både väggar och golv för att sedan möta upp detta i sängkläder, gardiner och matta är ett bra tips för att få rummet att se enhetligt och vilsamt ut.

Inom temat bäddtextilier finns det stora möjligheter att skapa ett riktigt ombonat och varmt rum som ger dig den där ”hotellkänslan” och verkligen skänker en guldkant på tillvaron.

Nyanser och färger

Som nämnts ovan är det av stor vikt att de färger som du väljer att använda dig av i sovrummet är i mjuka nyanser. De får gärna gå ton i ton med varandra för att skapa en njutningsfull helhet. Att välja nyanser som grå, beige och vit är vanligt och populärt i de svenska hemmen. Detta förstår vi till fullo då det inte bara är ljust och vackert utan även vilsamt för ögat att betrakta. När väggfärgen är bestämd är det väldigt vackert att använda sig av andra toner men samma färg på textilier och sängkläder för att skapa en mjuk helhet.

Material och mått

Ett sovrum ska ju som sagt ge vila åt både kropp och knopp, och vilar gör vi ju helst i sängen omgiven av frasiga lakan och kuddar. Vill du ha känslan av att sova på hotell är satinlakan din grej, men gillar du en mer naturnära känsla är linnelakan eller sängkläder i tvättad bomull en bra idé. Använd gärna ett enda stort täcke istället för två lite mindre, detta gör inte bara bäddningen enklare utan ger även ett lugnare intryck i rummet. Satsa på kuddar av bra kvalitet i olika storlekar där du placerar de största längst bak i sängen. Även här kan du blanda material som bomull och linne för en härlig mix. Ta sedan upp de övriga färgerna från rummet i dina sängkläder och sovrummet har verkligen fått ett lyft.

Detaljerna som gör det

Till sist vill vi ge dig några konkreta exempel på hur du kan ge en riktig lyxig känsla till ditt sovrum. Att ha färska eller torkade blommor i en liten vas på sängbordet är inte bara vackert utan även rogivande. Doftljus eller doftolja som används varje kväll vid sänggående blir en enkel men viktig ritual som dessutom tränar hjärnan på att gå ner i varv. Om du kan, försök undvik att överhuvudtaget ta med din telefon in i sovrummet. Köp en klassisk väckarklocka och upplys vänner och familj att du inte kan bli nådd nattetid, då slipper du även stressen att kanske missa ett viktigt samtal.

Avslutningsvis det enklaste tipset av de alla, njut och trivs i ditt sovrum.