Förändra ditt hem med små medel

Att förändra sitt hem med små medel är inte bara roligt, ekonomiskt och miljövänligt utan även ett effektivt sätt att få gamla miljöer att kännas spännande igen. Det kan vara så enkelt som att byta plats på kuddarna i vardagsrummet och sovrummet, eller att fylla på med grönska i krukorna efter en lång vinter. Oavsett är det en härlig utmaning till dig som kanske känner dig en aning trött på din nuvarande hemmamiljö. Men var inte orolig, vi kommer ge dig den perfekta guiden för detta!

Steg 1 : Vad behöver bytas ut?

Det första steget är kanske också det mest självklara, vad är det som du inte är nöjd med i ditt hem? Det kan vara något som du har gått och funderat på länge, matbordets placering som kanske har skavt eller färgsättningen i vardagsrummet? Eller så kanske det är en nykommen tanke som har slagit rot angående hur ett av gästrummens möblering ter sig. Oavsett vad det är så tror vi att du garanterat har några sådana punkter på din mentala lista över projekt i ditt hem.

Steg 2 : Utbud

När du nu har identifierat de områden som du ser som problem, är det dags att börja titta på det utbud av föremål som du har hemma. För tanken med denna förändring är ju inte att du ska springa till närmsta inredningsbutik och shoppa loss, även om det kan behövas ibland. Men då förespråkar vi att du i såna fall köper små inredningsdetaljer som du enkelt kan flytta runt på olika platser i ditt hem.

För att återgå till det utbud som du redan har hemma är det viktigt att försöka se på ditt hem genom nya ögon och vara öppen för förändring. Det kan till exempel vara att ändra en möblering i ett rum som har sett likadant ut i alla år, eller att dra ut soffan en bit från väggen och på så vis få ett bättre flöde i rummet. Eller så enkelt som att ta undan de ljusstakar och prydnadsföremål som alltid är framme och istället ta upp det som du kanske bara använder vid högtider. Då får du ett direkt resultat och förändring

Steg 3 : Resultat

Till sist, när du har gjort dina ändringar, får du förhoppningsvis ett resultat som känns nytt, kul och fräscht trots att du kanske inte har köpt något nytt överhuvudtaget. Eller så känner du dig inte helt nöjd, men själva processen har satt igång ett förändringsbeteende hos dig som också gör att du ser positivt och nytänkande på ditt hem. Bara den förändringen skänker energi och glädje! Om inte annat så har du nu fått verktygen för att göra en positiv förändring i ditt hem utan att anstränga miljön eller din privatekonomi.